Këshilli Rinor Kavajë

Këshilli Rinor i Kavajës është një organ këshillimor i themeluar nga Bashkia Kavajë në vijim të Ligjit 75/2019 “Për Rininë”. Aktualisht ky këshill përbëhët nga 6 anëtarë dhe kryesohet nga Kryetari i Bashkisë Z.Redjan Krali.  

Vizioni ynë është të përfaqësojme denjësisht të rinjtë e Kavajës dhe të lobojmë për të drejtat e tyre.

Këshilli Rinor i Kavajës synon të jetë një strukturë gjithëpërfshirëse dhe demokratike me qëllim adresimin e problematikave të tyre përball politikëbërësve.

Anëtarët e Këshillit Rinor Kavajë

Leon Merhori
Anëtar
Une jam Leon Merhori, nje nxenes 16 vjecar,ne vitin e 1, ne gjimnazin”Aleksander Moisiu” Kavaje. Ne gusht te vitit 2022, se bashku me miqte e mi, themeluam KVR e qytetit tone, Kavajes, me deshiren e madhe per te perfaqesuar denjesisht cdo nxenes te qytetit tone ne evente rinore te ndryshme. Krijimi i ketij organi keshillues prane Bashkise Kavaje, i njohur legjitimisht nga shteti Shqiptar, na dha mundesin per ndikim me te gjere tek cdo i re apo e re te ketij qyteti nepermjet organizimeve, aktiviteteve apo nisma te ndryshme qe kam ndermarr si Antar/Themelues i KVR. Deshira ime, eshte qe rinia qytetase te ndihet e degjuar kudo, andaj dhe slogani im, “Rinia e bashkuar si nje ze i vetem” ,ka qene dhe eshte shtysa ime e perditshme per te vazhduar punen time ne KVR.
Xhoja Shyti
Anëtare
Une jam Xhoja Shyti. Jam ne moshen 17 vjecare dhe jam maturante ne gjimnazin “Aleksander Moisiu” Kavaje. U bera pjese e KVR qe ne krijimin e tij. Arsyeja pse u bera pjese eshte sepse e shoh veten si nje ze te denje perfaqsues per bashkomoshataret e mi dhe jo vetem. Asgje qe deshirojme vertet nuk eshte e pamundur dhe me vullnet e deshire gjithcka arrihet.
Gerta Celhaka
Anëtare
Une jam Gerta Celhaka. Jam ne moshen 18 vjecare dhe jam maturante ne gjimnazin “Aleksander Moisiu” Kavaje. Jam pjese e KVR per te perfaqsuar te rinjte e qytetit tim ne kerkesat dhe deshirat qe ata kane sepse te dish cfare te kerkosh eshte hapi i pare drejt realizimit te endrave.
Iris Çorumi
Anëtare
Une jam Iris Çorumi, nxenese ne gjimnazin “Aleksander Moisiu” Kavaje. Jam 17 vjec dhe me karakterizon kurioziteti dhe energjia. Kam pasion artet dhe e dashuroj muziken. Ajo qe me shtyn perpara me te qenit pjesetare e Keshillit Vendor Rinor te Kavajes eshte deshira per ndryshim dhe te percjell energjine time pozitive duke kryer sa me shume aktivitete me moton:” Nese ste pelqen rruga ne te cilen po ecen, nderto nje te re.”
Halil Bagosi
Anëtar
Unë jam Halil Bagosi, nxënës në gjimnazin “Aleksandër Moisiu” Kavajë. Jam 17 vjec dhe kam pasion artin dhe gatimin. Një mënyre tjetër se si e shpenzoj kohën është edhe përfaqësimi i rinisë së Kavajës si pjesëtar i Këshillit Vendor Rinor Kavajë. Shprehja që më karakterizon mua dhe punën time si anëtar i KVR Kavajë është: “Prespektivat dhe idetë e ndryshme na bëjnë të veçantë, bashkimi i tyrë na bën të fuqishëm!”